Avataanpa Mustikkametsä asiaan kuuluvasti mustikkapiirakalla. Kyseisen ohjeen löysin Makeaahyvää -blogista. Alkuperäinen ohje Heidi Paajalan kirjasta Leivotaan! Taikinasta tuli todella paksua, joten marjat eivät uppoa paljoa. Plussana ohjeelle ehdottomasti sen helppous ja nopeus, vatkaintakaan ei kaivata. Piirakka oli parhaimmillaan lämpimänä paksun vaniljakastikkeen kanssa. 

 

8½ dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 1/4 dl piimää

2 kananmunaa

250 g margariinia

pinnalle:

1 pss pakastevadelmia (200 g)

1 pss marjasekoitusta (250 g)

1/4 dl sokeria

 

Sulata margariini kattilassa ja nosta jäähtymään.

Sekoita lusikalla kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda.

Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, piimä ja margariini.

Yhdistä seokset ja sekoita massa tasaiseksi lusikalla tai nuolijalla.

Kaada massa leivinpaperilla päällystetylle pellille ja tasoita lusikalla tai nuolijalla tasaiseksi.

Levitä jäiset marjat massan päälle tasaisesti ja ripottele lopuksi sokeri päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.