Tein tuossa toissailtana iltapalaksi sämpylöitä ja Myllärin sämpyläjauhopaketin ohjeella, hieman soveltaen. Hyviä tuli!

Ohjeen mukaan tulee noin 24 kpl, mutta itse käytän mielestäni jauhoja paaaljon vähemmän, joten tein 12 reilua sämpylää.

 

5 dl vettä tai maitoa (käytin rasvatonta maitoa)

50 g hiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)

1 rkl sokeria tai siirappia (käytin sokeria)

1/2 rkl suolaa

50 g voita tai margariinia tai 1/2 dl öljyä (käytin oliiviöljyä)

12 dl (800g) Myllärin Sämpyläjauhoseosta (Käytin noin 2/3 tätä ja 1/3 vehnäjauhoja, mutta ei mennyt yhteensä noin paljoa)

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen.

Lisää pehmeä rasva tai öljy alustuksen loppupuolella. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin tai liinan alla (30min).

Leivo sämpylät ja kohota ne pellillä hyvin liinan alla. Kostuta sämpylät vedellä juuri ennen paistoa. Halutessasi voit sirotella pinnalle esim. kaurahiutaleita. Paista noin 15 min 225 asteessa.