Isäntä tilasi illaksi leipomusta. Ajattelimpa tehdä piirakan, mutta ei ollut kananmunia...eikä voita..eikä tarpeeksi vehnäjauhoja...eikä kanelia omenapiirakkaan. Ei kyllä ollut kuin yksi omenakaan ja yksi päärynä. Piimääkin olisi haluamaani piirakkaan kaivattu vaan ei ollut. Joten päätin tekaista elämäni ensimmäisen ikioman reseptin alusta loppuun :) ...Ja näytti tuo valmis piirakka kelpaavankin, oli muuten ihan oikeasti herkullista!

2,5 dl Ingmannin luonnon jogurttia

0,5 dl flora culinessea

1,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoa

1 dl perunajauhoja

1 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

 

Päälle:

1 päärynä

1/2 omena

0,25 dl fariinisokeria

 

1) Kuori ja pilko hedelmät ja marinoi ne fariinisokerilla.

2) Sekoita piimä, flora ja sokeri keskenään.

3) Sekoita jauhot, sooda ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi seos piimäseokseen.

4) Sekoita taikina tasaiseksi ja laita piirakkavuokaan (Tupperwaren piirakkavuoka). Levitä päälle marinoidut hedelmät.

5) Paista 225 asteisessa uunissa noin 25min.

 

Jogurtti teki piirakasta kevyemmän piimäpiirakoihin verrattuna. Perunajauhot sopivat tämän kaltaisiin taikinoihin hyvin, mikäli haluat kuohkean piirakan. Toki tämän voi tehdä myös kokonaan vehnäjauhoilla. Sokeria ja voitahan tähän tulee hillitysti. Ihanan makeuden antavat fariinisokeri hedelmissä. Parasta hieman lämpimänä vaniljakastikkeen/-jäätelön kanssa. :)