Löysin chocomumin blogista niin ihanan juustokakun reseptin, että oli pakko päästä kokeilemaan. Tästä tulikin ehkä parasta maistamaani juustokakkua ja muutkin koemaistajat ylistivät tätä. Pääsenkin tekemään samanmoisen viikonlopuksi kummitytön synttäreille.

POHJA:

2 X 1 "pötkö" Minttudominokeksejä, eli yksi paketillinen (taisi jäädä 5 keksiä käyttämättä)

60-80g Voita (laitoin 75g)

TÄYTE:

4 Liivatelehteä

10 Pätkistä (laitoin noin 1 1/2 pätkispussillista)

250g Maustamatonta tuorejuustoa esim. Mascarpone (käytin tosiaan Mascarponea)

1 tlk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

½ dl Kuumaa kahvia (liotin liivatteen kuumaan kaakaojuomaan)

 

Murenna keksit ja sekoita sulatettu rasva keksimurujen joukkoon. Painele muruseos irtopohja- tai reunavuoan pohjalle. Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Hienonna sillä aikaa pätkikset ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita juuston ja suklaan joukkoon (Vatkasin ensin vaniljavaahdon, sitten sen joukkoon mascarponen, minkä jälkeen lisäsin pätkismurskan). Puserra liika vesi liivatteista ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää seos ohuena nauhana muun seoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. kaakaojauheella.  NAM NAM!

Keksien ja suklaan murentamiseen sopii maailman parhaiten Tupperwaren Smooth Chopper, helppoa ja nopeaa ilman kiukunpuuskia! :)